vitale mensen

Wie is Rob van den Heuvel?

Ik ben Rob van den Heuvel, ben getrouwd, heb 4 kinderen en woon in het prachtige Haarlem, dicht bij de zee. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan tennis, wandelen, reizen en mijn familie en vrienden. Dat houdt mij vitaal. Blijven leren en groeien is mijn levensmotto! Ik word blij en raak geïnspireerd door mensen die gemotiveerd zijn, mogelijkheden zien en die zich open stellen.

In het onderwijs ben ik als docent, assessor en project manager veel collega’s tegengekomen die betrokken en inhoudelijk erg sterk zijn, maar die de balans zijn verloren en opgeslokt worden door de druk en het tempo. Daardoor zijn ze niet meer in staat om zich aan te passen, laat staan zich te ontwikkelen en te groeien.

Mijn persoonlijke missie is om deze mensen te helpen en te behouden voor het onderwijs. Vanuit de persoon, maar ook vanuit de school of de onderwijsinstelling.

In mijn eigen persoonlijke ontdekkingstocht met professionals heb ik ervaren wat het is om van een ‘verkramping’ naar ‘vrijheid’ te gaan. In denken, voelen en doen. Een mindset verandering die leidde tot meer ruimte bij mijzelf en anderen. Daarbij heeft ook MBTI geholpen voor meer persoonlijk inzicht en praktische toepassingen. Ben je elke dag bewust wat je doet en waarom. Dat geldt ook voor organisaties.

Mijn eigen vitaliteit & groeikracht is het open staan voor verandering, zelfinzicht, het lerend vermogen en een dosis zelfspot. En aan de slag gaan! Van bewustwording naar actie. Balans in je werk en privé. Dat heb ik zelf ervaren in mijn persoonlijke- en werkzame leven. Dat is de basis voor het oprichten van Vigorem!

Opgeleid aan de ALO/Sporteconomie en vanaf 2000 zelfstandig (zzp): training en coaching voor persoonlijke- en teamontwikkeling (MBTI-certified). Daarnaast deeltijd HBO-docent, assessor en afstudeerbegeleider voor topsporters bij de Johan Cruyff Academie aan de HvA. De laatste jaren heb ik me vooral ingezet als extern adviseur/projectleider voor projecten binnen het Hoger Onderwijs, bij diverse Hogescholen en Universiteiten zoals HvA, Universiteit Utrecht, TUE, Haagse Hogeschool, Radboud Universiteit, InHolland, Nyenrode.

Door mijn docentervaring, onderwijsprojecten en het begeleiden van leerlingen en studenten spreek ik de taal van het Onderwijs.
Met Vigorem nu een nieuwe uitdaging! 

Vitaliteitsadviseur

Om me nog meer te bekwamen en te verdiepen heb ik de erkende opleiding tot ‘vitaliteitsadviseur’ bij Sonnevelt Opleidingen succesvol afgerond.

Tot slot ben ik ook maatschappelijk betrokken. Ik begeleid basisschool leerlingen, middelbaar scholieren en PABO studenten in hun (kennis)ontwikkeling door het geven van bijles, coaching en het bijbrengen van lifeskills. En ben ik actief voor een Stichting (io) die zich bezig houdt met complexe scheidingen en ouderverstoting.

                 Hoe zit het met jouw vitaliteit & groeikracht?                      Wat wil jij? Wat heb jij nodig?

Tot snel, Rob van den Heuvel